2011. november 17., csütörtök

Flekken petrezselymes krumplival

Elég sok kalóriát tartalmaz egy ilyen fogás, de egyszer meg lehet enni.


Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 szelet nyakaskaraj
  • 3 közepes újkrumpli
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • mustár
  • olaj
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét felét megkenjük mustárral (lehet pikáns is) és pár órára hűtőszekrénybe tesszük. A krumplit alaposan megmossuk és héjastól feltesszük főni. Adhatunk hozzá sót, de nem kötelező. Amikor megfőtt, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, utána meghámozzuk és kockára vágjuk. Egy lábasba kevés olajat öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és összekavarjuk. Hozzáadjuk a krumplit és újra összekavarjuk. Közben a húst kevés olajjal megkent flekkensütőn megsütjük. Vegyes zöldségsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: