2011. november 17., csütörtök

Fokhagymás leves csirkeaprólékra

 Ez az egyik kedvenc levesem. Nagyon szereti mindenki a családban.



Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg csirkeaprólék (hát, szárny, nyak, mellcsont stb.)
  • 3 nagy cikk fokhagyma
  • fél csésze rizs
  • 1 evőkanál vegeta
  • 1 egész tojás
  • kevés ecet (ízlés szerint)
  • kevés tej
A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk és forrásban lévő vízbe dobjuk, pár percig forraljuk. Utána leszűrjük, és újra megmossuk. Közben egy kb. 3 literes fazekat félig megtöltünk vízzel, feltesszük főni és amikor fő a víz, beletesszük a csirkeaprólékot, a fokhagymát (egészben), hozzáadjuk a vegetát és addig főzzük, amíg a hús megfő. Ekkor hozzáadjuk a rizst és azt is puhára főzzük. Ha kell, töltünk még hozzá vizet. Amikor minden meg van főve a tüzet maximumra állítjuk, hagyjuk addig amíg lobogva fő a leves, ekkor szétválasztjuk a tojást és a tojásfehérjét bele engedjük a levesbe és hagyjuk megfőni. Amikor megfőtt, elzárjuk a leves alatt a tüzet. A tojássárgából és kevés tejből habarást készítünk és hozzáadjuk a leveshez. Nem tesszük vissza többé a tűzre, mert „összetúrósodik”. Ecettel ízesítjük és már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések: