Hozzávalók
- zöldbab,
- paradicsom,
- zellerlevél,
- petrezselyemzöld,
- só,
- olaj,
- hagyma.
Egy megfelelő nagyságú edény aljára kevés olajat tettem és elkezdtem rétegezni a hozzávalókat: apróra vágott hagyma, lehajalt és szeletelt paradicsom, apróra vágott zeller és petrezselyemzöld, só. A rétegezést mindenképp zöldbabbal végezzük, tehát zöldbab kerüljön a tetejére. Annyi vizet adtam hozzá, hogy ellepje, aztán puhára főztem. Kavarni nem kell, csak a végén. Miután megfőtt, összekavartam, üvegekbe tettem és szárazdunszba kidunsztoltam. Levest és főzeléket lehet belőle készíteni.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, még paradicsomosan nem ettem a zöldbabot, de el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet. Én a főzelékeket féltét nélkül is szeretem, csak úgy magában.
Megjegyzés küldése