Hozzávalók:
- 500 g liszt,
- 1 cs (7g) szárított élesztő,
- 10 dkg cukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- csipet só,
- 2,5 dl langyos tejszín,
- 2 tojás,
- 1 tojás fehérje,
- 1 citrom reszelt héja
- két marék mazsola,
- a bekenéshez 1 tojás sárgája 1 kanál tejjel kikeverve.
A lisztet összekevertem a szárított élesztővel, és a többi tésztához valóval a robotgép segítségével megdagasztottam (5-7 perc). Langyos helyen kb. 1 órát kelesztettem. Amikor megkelt, átgyúrtam, hat részre osztottam, ezekből úgy 6 db 45 cm hosszú rudat sodortam és 3-at 3-at összefontam, tehát 2 kalácsot készítettem. A sütőpapírral kibélelt tepsire helyeztem, és még fél órát hagytam pihenni, kelni. A második kelesztés végén bekentem a tejes tojássárágával és betettem az előmelegített sütőbe 190C, 35-40 perc alatt megsült.
4 megjegyzés:
Bár én nem szeretem a mazsolát, üres kalácsként szívesen megenném :)
Nagyon szépek lettek!
De gyönyörüek!!!
Nagyon szépek lettek a kalácsaid!
Okki, nem kell bele tenni a mazsolát, üresen is nagyon finom.
Köszönöm szépen.
Megjegyzés küldése