Hozzávalók:
- 1 közepes karalábé,
- 1 közepes karfiol,
- 1 közepes fej hagyma,
- 3 kisebb sárgarépa,
- metélt,
- vegeta
- kevés petrezselyemzöld
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát karikára, a karalábét apró hasábokra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a szárát is felhasználhatjuk, ha levágtuk a fásabb részét. Odatesszük a vizet főni, beletesszük a hagymát egészben, adunk hozzá vegetát, és hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemzöldet is. Ha a sárgarépa és a karalábé nagyon zsenge, akkor rögtön hozzáadjuk a karfiolt is. Ha nem zsenge, akkor félig megfőzzük és utána adjuk hozzá a karfiolt. Amikor már minden zöldség puha, hozzáadjuk a metéltet és puhára főzzük. Tálalás előtt kivesszük belőle a hagymát és esetleg megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
3 megjegyzés:
Egész jó kis ebéd, ez a könnyű kis leveske, aztán petrezselymes krumpli flekkennel.
Minden levest szeretek! Ez is egy príma variáció.
Köszi lányok! Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés küldése