Hozzávalók:
- 3 db konyhakész pisztrang (lehet több is de nekem csak ennyi volt),
- 3 db krumpli,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- kevés só,
- citromos halfűszer,
- 2 evőkanál víz,
- fólia
A halat megpucoltattam egy halásszal :) ugye milyen ügyes vagyok? Volt olyan kedves és be is sózta nekem. A képen látható jénaiba tettem egy evőkanál olívaolajat, jól elkentem és elhelyeztem benne a három halat. Megszórtam citromos halfűszerrel. A krumplit megmostam, meghámoztam és karikára vágtam. Elhelyeztem a hal mellett és rétegezve sóztam. Óvatosan hozzáadtam a két evőkanál vizet is úgy, hogy ne mossam le a főszert se a halról, se a krumpliról. Mivel ennek a jénainak nincs fedele, így fóliával jó szorosan letakartam és kb. 40 percig pároltam. Ekkor kivettem a sütőből, levettem a fóliát róla, villával ellenőriztem, hogy megvan-e, aztán visszatettem pirulni fólia nélkül. Könnyű étel és nagyon egészséges.
2 megjegyzés:
Ez aztán a guszta és egészséges ebéd! Nagyon szívesen megkóstolnám, de már biztos elfogyott!
Köszönöm szépen. Tényleg egészséges és még finom is.
Megjegyzés küldése