Ez egy olyan étel, ami igencsak megossza az embereket. Van aki szereti, van akit még a név hallatán is kiráz a hideg. Magyarországon inkább a pacalpörköltet készítik, Romániában pedig inkább a levest, de van olyan, aki mindkettőt, ez ízlés dolga.
Hozzávalók:
- konyhakész pacal,
- csontlé,
- fokhagyma (mennyiség ízlés szerint),
- só,
- bors,
- vegeta,
- ecet,
- tárkony,
- tojás,
- tejföl,
- csípős paprika.
A pacalt külön, sós vízben megfőztem, a levét elöntöttem. A csontlét általában marhacsontból szoktam főzni úgy, hogy sós, vegetás vízhez hozzáadok pár borsszemet és megfőzöm benne a csontot, aztán leszűröm. Hozzáadom a pacalt, adok még hozzá jó sok zúzott fokhagymát és tárkonyt, majd puhára főzöm. A rizst benne is meg lehet főzni, vagy külön. Én külön szoktam főzni, aztán hozzáadom és hagyom összefőni. Amikor kész 1 – 2 tojássárgából tejföllel habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez és tárkonyecettel savanyítottam. A tojások fehérjét is hozzá szoktam adni, mielőtt a habarást hozzáadnám, belefőzöm a fehérjét. Csípős paprikával és tejföllel tálalom.
1 megjegyzés:
szeretjük. kivéve Kiffiút. ő csak a levét. de majd változik nála is. mert a hasát igencsak szereti.
közelmúktban volt nálam is.
Megjegyzés küldése