2011. november 30., szerda

Lekváros kifli



Hozzávalók:
  • 55 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dl tej
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál finom só
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj 
  • savanyú lekvár (én citromlekvárt használtam)
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 1 ek cukorral felfuttattam.  A lisztet, a sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál olajat egy tálban összekavartam, majd hozzáadtam az élesztőt. Lassan hozzáadtam a maradék langyos tejet és jól összegyúrtam.  Meleg helyen letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztettem. Utána könnyedén átgyúrtam, majd 3 részre osztottam a tésztát. Kettőt lefedve félretettem, egyet pedig kinyújtottam 2-3 mm vastagra. 6 részre osztottam, és még egyszer átmentem rajta egyenként a nyújtófával. Citromlekvárt tettem a tészta cikkek szélesebb végére és szorosan feltekertem, kifli formára igazítottam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Utána nyújtottam a következő cipót. Amikor az első adag kifli jó 30 percig kelt, akkor bemelegítettem a sütőt 170 C fokra, megkentem a kifliket tejjel,  és betettem a sütőbe. Pirosra  sütöttem őket.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta kis kiflik és biztosan nagyon finomak!