Hozzávalók:
- 60 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 4 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 3 evőkanál olaj
- csipet só,
- 2 kisebb evőkanál cukor
- 1 tasak szárított élesztő
- lekvár a töltelékhez.
1 dl tejbe beletettem egy evőkanál cukrot, meglangyositottam és hozzáadtam az élesztőt. Hagytam, hogy felfusson. Addig a lisztet, a maradék tejet, a sót, a cukrot, a tojás sárgáját, az olajat beletettem egy nagy tálba. Amikor az élesztő szépen felfutott hozzáadtam a lisztes keverékhez, s jól összegyúrtam. Jó állagú tésztát kaptam. Letakarva, melegben kb. 30 - 40 percet kelesztettem.Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságra kinyújtottam, és egyforma négyzetekre vágtam. Birskörte lekvárral töltöttem, összetekertem őket, s egy sütőpapíros tepsiben szépen sorba leraktam a buktákat. A tepsiben hagytam még 30 percig kelni. A buktákat tojás fehérjével lekentem és előmelegített sütőben szép pirosra megsütöttem.
3 megjegyzés:
Nagyon finomnak néz ki!:)
Nagyon guszták, hát teljesen megéheztem a látványuktól, gratulálok.
Milyen hőfokon, meddig sütöm?
Megjegyzés küldése