Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- sertéshús,
- hagyma,
- só,
- bors,
- rózsapaprika,
- fokhagyma,
- babérlevél,
- kevés olaj.
- csavart tészta,
- kevés só.
- natúr joghurt (vagy tejföl),
- paradicsomlé.
A húst megmostam, papir konyhatörlővel leitattam és felszeleteltem. A hagymát apróra vágtam és kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a húst, és kavargatás mellett addig hagytam, amíg kifehéredett. Ekkor hozzáadtam a rózsapaprikát, és felöntöttem vízzel. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fokhagymát és a babérlevelet é puhára főztem. Közben a csavart tésztát kevés sóval ellátott vízben puhára főztem, leszűrtem és melegen tartottam, amíg a hús puhára nem főtt. Natúr joghurthoz adtam kevés paradicsomlét és jól összekavartam. A tésztát tányérra tettem, ráhelyeztem a húst és mellé tettem a paradicsomos joghurtot. Uborkasalátával tálaltam. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése