Hozzávalók a húshoz:
- 4 szelet karaj
- só,
- bors,
- mustár,
- olaj a sütéshez.
- 2 tojás,
- 4 – 5 ek liszt,
- fél csésze rizs,
- 1 csésze zöldborsó,
- 10 ujjnyi vékony sárgarépa,
- só,
- kevés olaj.
Előző nap a húst megmostam, papírtörlővel leitattam, szeletekre vágtam, kiklopfoltam, sóztam, borsoztam és vékonyan megkentem mustárral, majd másnapig hűtőszekrénybe tettem. Másnap felvertem a 2 egész tojást, egy külön tányérba lisztet tettem, minden hússzeletet először lisztbe forgattam, aztán tojásba, majd forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Közben kevés olajon megpároltam a megtisztított és karikára vágott sárgarépát, utána hozzáadtam a zöldborsót és kevés vízzel puhára főztem. Párhuzamosan a borsókészítéssel feltettem a rizst főni háromszor annyi sós vízbe, és puhára főztem. Végül összekevertem a rizst a borsóval és a hússal együtt tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése