2011. június 10., péntek

Citromos, kakaós keksz


Hozzávalók:
  • 45 deka tk liszt
  • 20 deka cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 tojás
  • 2 ek sötét kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg margarin 
A töltelékhez:
  • savanyú lekvár
A margarint a cukorral, a citromlével, a héjával és a vaníliás cukorral kikavartam, hozzáadtam a tojásokat és tovább kavartam. A lisztet összekevertem a sütőporral, a nyújtódeszkára borítottam, a közepébe mélyedést formáltam és beleöntöttem a margarinos masszát. Jól összegyúrtam és két részre osztottam. Az egyikhez hozzáadtam a kakaót és jól összegyúrtam. Utána keksznyomóval különböző formájú, méretű  és színű kekszeket készítettem.   Előmelegített sütőben, lassú tűznél 15 - 20 percig sütöttem. Savanyú lekvárral megkenve összeragasztottam őket. Lezárható műanyag dobozba tettem, a dobozt pedig a hűtőszekrénybe.


4 megjegyzés:

Mrita írta...

Kedves Martinelli!
Ezek gyönyörűek és finomak, a kávém mellé el tudnék képzelni párat....
Kellemes Pünkösdi Ünnepeket, szép hosszű hátvégét kívánok!
Üdv. Mrita

Marti M írta...

Kedves Mrita!
Köszönöm szépen és neked is viszont kívánom!

Bors and Pepper írta...

Nagyon szépek a kekszek, szuper a sütöformád! Biztos finomak is :)

Marti M írta...

Köszi Bors azd Pepper. Egy 20 éves MARCATO olasz keksznyomóm van, sok formával. Nagyon régi, de nagyon jó.

Ilyen:
http://www.overstock.com/Home-Garden/Biscuits-Cookie-Press/5235381/product.html?cid=123620