Hozzávalók:
- 3 nagy főtt krumpli,
- 1 nagy fej hagyma,
- 3 cikk fokhagyma,
- csipetnyi ecetes tárkony,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- 2 ek natúr joghurt,
- 1 dl tej,
- pici olaj,
- pirospaprika,
- só,
- tárkonyecet,
- bors
Az apró kockára vágott hagymát olajon kissé megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, feltöltjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is. Ha ismét felforrt a leves, beletesszük a tört fokhagymát és a tárkonyt, végül behabarjuk a lisztből, joghurtból és tejből készült habarással. Tálaláskor tárkonyecetet, és tejfölt adunk mellé.
Az eredeti recept Alizé és itt található. Ezért a receptért Tetszik A Recepted Díj-at kapott tőlem. Eredetileg az eredeti receptet akartam elkészíteni, de túl későn vettem észre, hogy nincs itthon sárgarépa, így anélkül készült el. A következő már az eredeti recept szerint fog elkészülni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése