Hozzávalók:
- friss káposzta,
- csirkemell,
- hagyma,
- paradicsom,
- só,
- bors,
- tejföl.
A csirkemellet megmossuk és apró kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a csirkemellet, a hagymát (egészben), sózzuk borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús már félpuha. Ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és puhára főzzük. A paradicsomot forró vízbe dobjuk és addig hagyjuk, amíg megreped a héja. Ekkor kivesszük és lehéjazzuk, összevágjuk és a leveshez adjuk. Még 5 percig forraljuk, tálalás előtt a hagymát kivesszük belőle. Tejföllel tálaljuk. Fogyókúrázók a tejfölt hagyják ki. Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése