2011. május 21., szombat

Nyári káposztaleves csirkehússal


Hozzávalók:
  • friss káposzta,
  • csirkemell,
  • hagyma,
  • paradicsom,
  • só,
  • bors,
  • tejföl.
A csirkemellet megmossuk és apró kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a csirkemellet, a hagymát (egészben), sózzuk borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús már félpuha. Ekkor hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát és puhára főzzük.  A paradicsomot forró vízbe dobjuk és addig hagyjuk, amíg megreped a héja. Ekkor kivesszük és lehéjazzuk, összevágjuk és a leveshez adjuk. Még 5 percig forraljuk, tálalás előtt a hagymát kivesszük belőle. Tejföllel tálaljuk. Fogyókúrázók a tejfölt hagyják ki. Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések: