2011. május 17., kedd

Ecetes tárkony - Tárkonyecet


Hozzávalók:
  • tárkony
  • ecet
Szedjük le a tárkonyleveleket a száráról, mossuk meg és hagyjuk lecsepegni. Utána sózzuk be és letakarva, hagyjuk pár órát állni. Miután a tárkonylevelek kissé megfonnyadtak, tegyük üvegbe és töltsük fel ecettel. Lehet csavaros üvegbe tenni, de úgy is eláll, ha egyszerűen egy nejlon zacskót teszünk rá és gumival, vagy spárgával lekötjük. Felhasználhatjuk a tárkonyt, és az ecetet is. Ha fogy az ecet a tárkonyról, bármikor tölthetünk még rá, mert átveszi a tárkony ízét. 

Jó tanács: a tárkony szárát mossuk meg, szárítsuk meg és felhasználharjuk uborka eltevésnél. Nagyon finom ízt kölcsönöz az uborkának. 

Nincsenek megjegyzések: