Hozzávalók:
- paprika
- só
- kevés olaj
- tartósító
A paprikákat alaposan mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk vékony csíkokra. Minimális olajat forrósítsunk fel, tegyük bele a paprikát, sózzuk meg és kezdjük el párolni. Nem kell hozzá vizet adni, mert a paprika 92%-a víz, és a só hatására vizet enged. Ezért is nem kell sok olajat tenni hozzá. Tehát kavargatás mellett pároljuk, amikor megvan, vegyük le a tűzről és töltsük jól kimosott üvegekbe. Adjunk hozzá tartósítót és zárjuk le. Tegyük szárazdunsztba másnapig.
Felhasználhatjuk levesekhez, lecsóhoz, főzelékekhez, vagy bármihez, amibe ilyen paprika kell.
Ha óvakodunk a tartósítótól, akkor tegyünk az üvegre egy celofánréteget, rá a tartósítót és utána csavarjuk rá az üveg fedelét, vagy, ha nem csavaros, akkor még egy celofánréteget, úgy, hogy a tartósító a két celofánréteg közé kerüljön.
2 megjegyzés:
Mennyi ideig kell párolni a paprikát?
Ameddig megfonnyad, kicsit összeesik.
Megjegyzés küldése