Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2 dkg cukor - én koncentrált meggyszörpöt használtam
- 2 dkg vaj+a tálhoz
- 1 tasak vaniliás cukor
- 15 dkg kukoricadara
- szilvalekvár
A tejet felforraljuk, amikor forr, belekeverjük a cukrot (én hozzáadtam a meggyszörpöt), a vajat, a vaniliás cukrot, és beleszórjuk a kukoricadarát, de óvatosan, folyamatosan, nehogy csomós legyen. Nagyon lassan folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, de még kicsit folyós legyen. Egy kalácsformát kivajazott sütő papirral kibélelünk és a málét elterírjük benne. Előmelegített sütőben fél órát sütjük. Hidegen vagy még langyosan fogyasztható. Szilvalekvárral tálaljuk
4 megjegyzés:
Nagyon guszta, ez a darab lecsúszna........
Köszi Mrita, csomagolom és küldöm :)
Nekem a neve az ismert a málénak, de szerintem nem ettem még, de szívesen megkóstolnám, szeretem az ilyeneket.Talán anyukám említhette, gyerekkorában sok dolgot csináltak kukoricadarából. Én a kását ismerem és szeretem, azt tejföllel ettük.
Csillámpóni, sok mindent lehet kukoricadarából készíteni. Hamarosan jön a többi változata is.
Megjegyzés küldése