Ez a recept kicsit más, mint a többi. Sok házi szörp sorakozik a kamrám polcán, és nem fogy. Ezért gondoltam, hogy valahogy elhasználom. Ehhez a piskótához, cukor helyett meggyszörpöt használtam, és nagyon finom lett. Figyelem, ez koncentrált szörp, ami lényegében a kimagolt, lecukrozott meggy leve, télire eltéve.
Hozzávalók 2 személyre:
- 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 100 ml meggyszörp
- 2 tojás (én egy nagy tojást használtam, aminek 2 sárgája volt)
- 1 vaníliás cukor
- fél tasak sütőpor
- kimagolt meggy
A tojást a meggyszörppel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, és folyamatos keverés mellett, apránként a lisztet is. Egy kalácsformát margarinnal megkent sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, rátesszük a meggyet, és előmelegített sütőben kb. 30 – 40 percig sütjük. A normális mennyiség ennek a duplája, ami 4 személyre szól. A képen látható piskóta azért laposabb, mert féladag, és a teljes kiőrlésű liszttől nem sárga, mint a fehér lisztből sütött piskóta, viszont egészségesebb.
3 megjegyzés:
Épp kávézok, mit nem adnék 1 szeletért mellé....!!!!Nagyon jól néz ki és biztos finom!
Örülök, hogy tetszik. Máris viszek neked, mert tényleg finom.
Köszi, várlak....:)))
Megjegyzés küldése