Hozzávalók a húshoz:
- 8 szelet sertés
- 1 fej hagyma, apróra vágva
- 3 cikk fokhagyma
- fél babérlevél
- bors ízlés szerint
- vegeta ízlés szerint
- 2 kk pirospaprika
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet chili
- olíva olaj
- víz
- 500 g tarhonya
- vegeta ízlés szerint
- kevés olíva olaj
- víz
A hús elkészítése:
A húst vágjuk szeletekre, ha vastag, akkor kissé klopfoljuk ki. Kevés olajom pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, tegyük bele a hússzeleteket, borsozzuk meg, és addig hagyjuk, amig fehér lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, kavarjuk össze és azonnal töltsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fokhagymát, a vegetát, a csipet köményt, a chilit , a fél babérlevelet és lefedve főzzük puhára. Ha kell, pótoljuk a vizet.
A tarhonya elkészítése:
A tarhonyát tegyük forró olívaolajba, pirítsuk meg egy kicsit, aztán töltsük fel vízzel, és adjunk hozzá vegetát. Folytonos kavargatás mellett főzzük puhára. Figyelem: ha a húz fűszeres, akkor a tarhonyát megfőzketjük vegeta vagy só nélkül is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése