2011. május 5., csütörtök

Fűszeres sertésszelet tarhonyával 4 személyre


Hozzávalók a húshoz:
  • 8 szelet sertés 
  • 1 fej hagyma, apróra vágva 
  • 3 cikk fokhagyma
  • fél babérlevél
  • bors ízlés szerint
  • vegeta ízlés szerint
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet chili
  • olíva olaj
  • víz
 Hozzávalók a tarhonyához:
  • 500 g tarhonya
  • vegeta ízlés szerint
  • kevés olíva olaj
  • víz
A hús elkészítése:
A húst vágjuk szeletekre, ha vastag, akkor kissé klopfoljuk ki. Kevés olajom pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, tegyük bele a hússzeleteket, borsozzuk meg,  és addig hagyjuk, amig fehér lesz. Ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát, kavarjuk össze és azonnal töltsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fokhagymát, a vegetát, a csipet köményt, a chilit , a fél babérlevelet és lefedve főzzük puhára. Ha kell, pótoljuk a vizet. 

A tarhonya elkészítése:
A tarhonyát tegyük forró olívaolajba,  pirítsuk meg egy kicsit, aztán töltsük fel vízzel, és adjunk hozzá vegetát. Folytonos kavargatás mellett főzzük puhára. Figyelem: ha a húz fűszeres, akkor a tarhonyát megfőzketjük vegeta vagy só nélkül is.

Nincsenek megjegyzések: