2011. május 28., szombat

Csirkepaprikás, vagy paprikás csirke


Hozzávalók 4 személyre:
  • csirke (lehet comb, hát, nyak, ki mit szeret),
  • 1 közepes hagyma, 
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • kevés olaj,
  • 2 kk liszt, 
  • tej, 
  • tejföl.
A csirkehúsról lehúzom a bőrt, megmosom és leforrázom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, adok hozzá pirospaprikát és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. Hozzáadom a csirkehúst, sózom, borsozom és adok még hozzá annyi vizet, hogy a húst ellepje és puhára főzzük. Amikor kész, a húsokat kivesszük, 2 kk lisztből és tejből habarást készítünk, hozzáadjuk a húsléhez, és folyamatos kavargatás mellett addig hagyjuk, amíg főni kezd, aztán hozzáadjuk a húsokat, összekavarjuk  és ismét hagyjuk felforrni.  Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: