Hozzávalók 4 személyre:
- csirke (lehet comb, hát, nyak, ki mit szeret),
- 1 közepes hagyma,
- só,
- bors,
- pirospaprika,
- kevés olaj,
- 2 kk liszt,
- tej,
- tejföl.
A csirkehúsról lehúzom a bőrt, megmosom és leforrázom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, adok hozzá pirospaprikát és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. Hozzáadom a csirkehúst, sózom, borsozom és adok még hozzá annyi vizet, hogy a húst ellepje és puhára főzzük. Amikor kész, a húsokat kivesszük, 2 kk lisztből és tejből habarást készítünk, hozzáadjuk a húsléhez, és folyamatos kavargatás mellett addig hagyjuk, amíg főni kezd, aztán hozzáadjuk a húsokat, összekavarjuk és ismét hagyjuk felforrni. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése