Hozzávalók:
- spenót (paraj),
- kevés olaj,
- fokhagyma,
- só,
- kevés liszt,
- tej,
A spenót szárát leszedem, jól megmosom és felteszem főni. Amikor megfőtt, leöntöm a levét, hagyom lecsepegni, utána pedig lapítón műanyag vágóval apróra várom. A másik lehetőség a mixerrel vagy blenderrel való összedolgozás, de én inkább késsel vágom mert mixerrel és blederrel igen apró lesz. Kevés olajat forrósítok, hozzáadom a spenótot, sózom és jól összekavarom. Közben kevés lisztből száraz rántást készítek, amit vízzel felöntök és kifőzöm, és hozzáadom a spenóthoz. A fokhagymát összetöröm, a spenóthoz adom, és annyi tejet öntök hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy egy nem túl híg főzeléket kapjak. Én friss fokhagymát használtam, amit apróra vágtam és még a rántás előtt hozzáadtam. Jól összerotyogtatom és tükörtojással tálalom.
Sokan nem szeretik a spenótot, de nekem kedvencem, mert nagyon finom és egészséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése