Bevallom nagymamám és édesanyám is a salátalevest rántottával készítette, amibe füstölt szalonnát is tettek, sőt, ha volt szalonnabőr, azt is belefőzték, hogy jó ízt adjon a levesnek. Pár éve Németországban ebédre voltunk hivatalosak és ott ettem először ilyen levest. Én mindenevő vagyok, kígyót, békát megeszek, ezért érdeklődéssel kóstolgattam a levest, ami nagyon finom volt. Most úgy hozta a sors, hogy volt itthon csirkeszárny (amit egyébként nem nagyon szoktam készíteni) és saláta, így kipróbáltam a csirkehúsos salátalevest. Ajánlani tudom, mert nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre:
- fejes saláta (1, 2, 3, attól függ mekkora a saláta),
- 4 csirkeszárny megnyúzva, bőr nélkül,
- 2 szál friss fokhagyma (lehet tenni a régiből is),
- só,
- kevés bors,
- 1 tojássárga,
- 1 kk. liszt,
- tej,
- ecet.
A csirkeszárnyat megnyúztam és forrásban lévő vízbe dobtam, és pár percig forráztam. A salátát leveleire szedtem, jól megmostam, hogy ne maradjon homokos. A csirkeszárnyakat feltettem főni, hozzáadtam a karikára vágott fokhagymát, a sót és hagytam főni. Amikor a szárny félig megfőtt, a salátát apróra téptem (nem vágom, mert a késtől oxidálódik) és hozzáadtam a leveshez. Amikor minden puhára főtt, eloltottam a tüzet alatta. Egy kávéskanál lisztből, 1 tojássárgából és tejből habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez és ecettel savanyítottam. Ezután már nem szabad visszatenni a tűzre, mert összemegy. Aki szereti, tejföllel tálalhatja.
4 megjegyzés:
Még nem ettem ilyen levest, de kipróbálom, biztosan finom.
Ajánlom, mert nagyon finom és egészséges: nem zsíros, nem hízlal.
Ez is egy különleges recept. Szeretek ide benézni, mert sok újdonsággal találkozom,amit nem ismerek. Biztos nagyon finom!
Csillámpóni, örülök, hogy jól érzed magad nálam és szívesen olvasod a blogomat. Ez a recept nekem is meglepi volt anno, meg sem mertem kérdezni, hogy mit tettek elém, de nagyon ízlett. Érdemes kipróbálni.
Megjegyzés küldése