Hozzávalók 1 személyre:
- 2 főtt tojás
- 1/2 kötés retek
- 1/2 kötés petrezselyemzöld és metélő hagyma
- 1/4 turbolya
- 1 kanál sajtkrém
- 2 sovány, zsírszegény joghurt
- 1/2 kávéskanál citromlé
- 1/2 kanál mustár
- 1 kávéskanál olívaolaj
- só, bors
A nyers tojásokat főzzük 12 percig, amikor megvan öntsünk rájuk hideg vizet. Utána hámozzuk meg a tojásokat, egyiket vágjuk apróra, a másikat pedig nyolcba. Tisztítsuk meg a retket, vágjuk karikára, utána pedig a karikákat vágjuk hasábokra. Mossuk meg a petrezselyemzöldet, tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A metélőhagymát is mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk karikára. Ollóval vágjuk fel a turbolyát is. Kavarjuk össze a sajtkrémet a joghurttal, a citromlével, a mustárral, az olíva olajjal, a sóval a borssal. Adjuk hozzá a zöldfűszert, a retket, és az apróra vágott tojást. Adjuk hozzá a nyolcba vágott tojást is.
Elkészítési idő 30 perc, 270 kcal/adag
Forrás: Revista Ioana
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése