2011. április 17., vasárnap

Pisztrangos burgonyasaláta


Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg burgonya
  • 1 hagyma
  • 150 ml csontlé
  • 1 kanál mustár
  • 2 nektarin vagy 6 fél sárgabarack
  • 400 g füstölt pisztrángfilé
  • 1/2 fej saláta
  • zsázsa
Mossuk meg a burgonyát hideg vízzel, főzzük 25-30 percig, utána öntsünk rá hideg vizet és hagyjuk lecsepegni. Hámozzuk le a haját amíg még forró és vágjuk karikára. Hántsuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Adjuk hozzá a csontlét, a mustárt és a sót, jól kavarjuk össze, utána pedig adjuk az egészet a burgonyához. Mossuk meg a nektarint és vegyük ki a magját. Vágjuk szeletekre és adjuk hozzá a burgonyához. Melegítsük a pisztrángot 180 C-on kb. 1 percig. Mossuk meg a salátát, vágjuk apróra és tegyük elosztva 4 tányérra. Tegyük rá a még meleg burgonyát. Vágjuk darabokra a pisztrángot és tegyük a burgonyára. Zsázsával díszíthetjük ízlés szerint. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc. Kb. 290 kcal/adag

Nincsenek megjegyzések: