2011. április 17., vasárnap

Cézár saláta 1

Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 db bacon
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db római vagy fejes saláta
  • 3-4 db ciabatta (olasz kenyérféle)
  • 12 dkg rukola saláta
  • 1 db csokor újhagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 db gerezd fokhagyma
  • 25 dkg zsírszegény joghurt
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 csipet bors

A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, és leöblítjük hideg vízzel. A szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük. Egy másik serpenyőben 1 ek felhevített olajon aranybarnára sütjük a kenyeret. A kétféle salátát nagy darabokra tépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk. Az ecetet sóval, borssal ízesítjük, majd beledolgozunk 1 ek olívaolajat, és hozzáadjuk a salátákat meg a hagymát. A fokhagymát finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a maradék olajjal meg a fokhagymával, majd beleforgatjuk a parmezán sajtot. Sóval, borssal és cukorral ízesítve a salátára locsoljuk. A tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk, és a salátával együtt a tányérokra rakjuk. Rámorzsoljuk a szalonnát, megszórjuk a parmezánforgácsokkal, és a kenyérrel díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: