Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 db bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db római vagy fejes saláta
- 3-4 db ciabatta (olasz kenyérféle)
- 12 dkg rukola saláta
- 1 db csokor újhagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 db gerezd fokhagyma
- 25 dkg zsírszegény joghurt
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 1 csipet bors
A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, és leöblítjük hideg vízzel. A szalonnát serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük. Egy másik serpenyőben 1 ek felhevített olajon aranybarnára sütjük a kenyeret. A kétféle salátát nagy darabokra tépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk. Az ecetet sóval, borssal ízesítjük, majd beledolgozunk 1 ek olívaolajat, és hozzáadjuk a salátákat meg a hagymát. A fokhagymát finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a maradék olajjal meg a fokhagymával, majd beleforgatjuk a parmezán sajtot. Sóval, borssal és cukorral ízesítve a salátára locsoljuk. A tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk, és a salátával együtt a tányérokra rakjuk. Rámorzsoljuk a szalonnát, megszórjuk a parmezánforgácsokkal, és a kenyérrel díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése