2011. április 17., vasárnap

Cézár saláta 2

Hozzávalók:
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek olaj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 2 szelet kenyér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • fél fej ropogós római saláta
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 tk mustár
  • cukor
  • 15 dkg parmezán sajt

A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal. Hûtõbe tesszük és kb. 30 percig állni hagyjuk. A kenyeret 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk, rózsaszínre pirítjuk, majd kivesszük az olajból, nehogy megkeseredjen. Beledobjuk a kenyérkockákat és mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk, közben többször megkeverjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy felszívja az olajat és hagyjuk kihűlni. A húsokat 1 ek forró olajban megforgatjuk, majd megsütjük. Borsozzuk, hagyjuk kihűlni és a többi hozzávalóhoz hasonlóan felkockázzuk. A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk, apró darabokra tépkedjük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, leöntjük az öntettel. A tetejére parmezán sajtot szórunk.

Nincsenek megjegyzések: