Hozzávalók:
A kenyérkockákhoz:
Az öntethez:
A kenyérkockákhoz:
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 nagy szelet – 1 centis kockákra vágott – kenyér
- csipet só
Az öntethez:
- 1 tojás
- 1 teáskanál Worcestershire-szósz
- 3 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 teáskanál szardellapaszta
- 1 teáskanál kapribogyó
- 1 teáskanál díjóni mustár
- 1 dl olívaolaj (extra szűz)
- 5 dkg (frissen reszelt) parmezán
- só
- bors
- 2 közepes fej jégsaláta
A krutonhoz a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és sóval, majd összeforgatjuk a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben (esetleg serpenyőben) pirítsuk az egészet aranysárgára, majd tegyük félre hűlni. A Worcestershire-szószt, citromlevet, zúzott fokhagymát, szardellapasztát, kapribogyót, mustárt egy tálban összekeverjük, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A lágyra főzött tojást (max. 1 perc!) simára keverjük a mártással, és lassan, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, vigyázva, nehogy kiváljon. A megmosott salátát apróra tépjük, salátástálba tesszük és ráöntjük az öntet felét. Összekeverjük, hozzáadjuk a pirított kenyérkockákat, a parmezánt és az öntet másik felét, majd még egyszer összekeverjük. Azonnal tálaljuk, mert állás közben összeesik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése