2011. április 8., péntek

Paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 hagyma
  • ételízesítő
  • paradicsomlé
  • apró, levesbe vakó tészta
A zöldségeket megtisztítjuk, előkészítjük. A sárgarépát karikára vágjuk, a fehérrépát is, de ha már fás, akkor csak négybe hasítjuk. Feltesszük főni, hozzáadjuk a hagymát, a zellert (egészben) és az ételízesítőt. Amikor a sárgarépa és a fehérrépa már puha, hozzáadjuk a tésztát és addig főzzük, amíg a tészta is kész. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, a zellert és a fehérrépát is, felöntjük paradicsommal és felforraljuk. Adhatunk hozzá kevés borsot és cukrot is, hogy ne legyen annyira erős a paradicsom.
 

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Imádom a paradicsomlevest, de én nem főzök bele csak hagymát és zeller zöldjét, így is biztos finom, majd egyszer kipróbálom.

Marti M írta...

Mrita, én is több változatát ismerem. Édesanyám és nagymamám pl grízgaluskával főzte, de szoktam rizzsel is készíteni. Bevallom én kicsit édesebbre készítem, de csak az én adagomat, mert a paradicsom gyomorsavat csinál.