2011. április 8., péntek

Majonézes tök

Hozzávalók:
  • 1 főzőtök
  • ételízesítő
  • kapor
  • 2 cikk fokhagyma
  • majonéz
  • citromlé
A tököt megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magját, lereszeljük és feltesszük főni. Nem  kell vizet adni hozzá, mert a tök nagy része víz, ezért az ételízesítő hatására vizet enged. Ha mégsem engedne elegendő vizet, akkor töltünk hozzá keveset. Fagyasztott tökből is lehet készíteni. Tehát feltesszük főni, hozzáadjuk az ételízesítőt,  a kaprot és fedő alatt puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a majonézt és a 2 cikk zúzott fokhagymát , citromlét, és jól összeturmixoljuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

3 megjegyzés:

Mrita írta...

Biztosan finom kenyérre.

Marti M írta...

Istenien finom, csak ajánlani tudom!

Névtelen írta...

Ez nagyon szimpi:) Ki fogom próbálni!!!