Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 hagyma
- ételízesítő
- paradicsomlé
- apró, levesbe vakó tészta
A zöldségeket megtisztítjuk, előkészítjük. A sárgarépát karikára vágjuk, a fehérrépát is, de ha már fás, akkor csak négybe hasítjuk. Feltesszük főni, hozzáadjuk a hagymát, a zellert (egészben) és az ételízesítőt. Amikor a sárgarépa és a fehérrépa már puha, hozzáadjuk a tésztát és addig főzzük, amíg a tészta is kész. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, a zellert és a fehérrépát is, felöntjük paradicsommal és felforraljuk. Adhatunk hozzá kevés borsot és cukrot is, hogy ne legyen annyira erős a paradicsom.
2 megjegyzés:
Imádom a paradicsomlevest, de én nem főzök bele csak hagymát és zeller zöldjét, így is biztos finom, majd egyszer kipróbálom.
Mrita, én is több változatát ismerem. Édesanyám és nagymamám pl grízgaluskával főzte, de szoktam rizzsel is készíteni. Bevallom én kicsit édesebbre készítem, de csak az én adagomat, mert a paradicsom gyomorsavat csinál.
Megjegyzés küldése