Hozzávalók:
- 1 l víz,
- 70 dkg sovány birkahús,
- 2 db zöldpaprika,
- 2 paradicsom,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 45 dkg burgonya,
- 2 dl tejföl,
- 25 dkg zöldbab,
- só,
- bors,
- pirospaprika,
- 1 csapott kanál liszt,
- babérlevél,
- 1 cikk fokhagyma,
- köménymag,
- 4 dkg zsír vagy 2 evőkanál olaj.
Zsírt, vagy olajat teszünk egy tálba, 2 percig 200 W-on melegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát, paradicsomot, paprikát jól megfűszerezve 3 percig 500 W-on pároljuk. A birkahúst megtisztítjuk a faggyús részektől, apró darabokra vágjuk és a lecsós pörköltalaphoz adjuk. Felöntjük fél liter vízzel és 25 percig 500 W-on pároljuk. Ezután beleöntjük a maradék fél liter vizet és hozzákeverjük a közepes darabokra vágott, alaposan megmosott, megtisztított zöldbabot és az apró kockára vágott burgonyát. Ezt 8 percig 500 W-on főzzük, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert tejfölt és további 2 percig 500 W-on főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése