2011. április 9., szombat

Palócleves

Hozzávalók:
  • 1 l víz, 
  • 70 dkg sovány birkahús, 
  • 2 db zöldpaprika,
  • 2 paradicsom, 
  • 1 közepes fej vöröshagyma, 
  • 45 dkg burgonya, 
  • 2 dl tejföl, 
  • 25 dkg zöldbab, 
  • só, 
  • bors,
  • pirospaprika, 
  • 1 csapott kanál liszt, 
  • babérlevél, 
  • 1 cikk fokhagyma, 
  • köménymag, 
  • 4 dkg zsír vagy 2 evőkanál olaj.
Zsírt, vagy olajat teszünk egy tálba, 2 percig 200 W-on melegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát, paradicsomot, paprikát jól megfűszerezve 3 percig 500 W-on pároljuk. A birkahúst megtisztítjuk a faggyús részektől, apró darabokra vágjuk és a lecsós pörköltalaphoz adjuk. Felöntjük fél liter vízzel és 25 percig 500 W-on pároljuk. Ezután beleöntjük a maradék fél liter vizet és hozzákeverjük a közepes darabokra vágott, alaposan megmosott, megtisztított zöldbabot és az apró kockára vágott burgonyát. Ezt 8 percig 500 W-on főzzük, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert tejfölt és további 2 percig 500 W-on főzzük.

Nincsenek megjegyzések: