2011. április 9., szombat

Paradicsomleves mikróban

Hozzávalók:
  • 7 dl víz, 
  • 1 kg paradicsom, 
  • 20 dkg rizs, 
  • kiskanálnyi liszt, 
  • 1 evőkanál olaj, 
  • petrezselyemzöld, 
  • só, 
  • cukor.
A paradicsomot megtisztítjuk a héjától és szeletekre vágjuk. Forró vízbe mártjuk, így könnyedén meghámozhatjuk. A vizet beleöntjük a tálba, beletesszük a paradicsomszeleteket és a megmosott rizst, majd 4 percig 500 W-on főzzük. Az olajból és a lisztből rántást készítünk, a levest sóval és cukorral ízesítjük. A rántást hozzáadva további 12 percig főzzük 500 W-on. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: