2011. április 17., vasárnap

Avokádó-legyező almával

Hozzávalók:
  • 2 avokádó,
  • 1 szép, piros alma,
  • 2 dl kefir,
  • 1 ek. ketchup,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • citromlé,
  • szerecsendió,
  • cukor.

A kefirt keverjük össze a ketchuppel, pici cukorral, a fokhagymával, szerecsendióval, tegyük hűtőbe! Közvetlenül tálalás előtt (barnul!) tisztítsuk meg az avokádót, vágjuk ketté, és úgy csepegtessük meg citromlével, hogy mindenütt érje. A hámozatlan almát vágjuk ketté, magozzuk ki! A fél avokádókat szeleteljük fel legyezőszerűen, egyet-egyet tegyünk tányérra, a legyezőszárnyak közé tegyünk 1-1 vékony almaszeletet! Locsoljuk meg a kefirrel.

Nincsenek megjegyzések: