2012. április 21., szombat

Burgonyás pisztrang jénaiban párolva


Hozzávalók:
  • 3 db konyhakész pisztrang (lehet több is de nekem csak ennyi volt),
  • 3 db krumpli,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • kevés só,
  • citromos halfűszer, 
  • 2 evőkanál víz,
  • fólia

A halat megpucoltattam egy halásszal :) ugye milyen ügyes vagyok?  Volt olyan kedves és be is sózta nekem. A képen látható jénaiba tettem egy evőkanál olívaolajat, jól elkentem és elhelyeztem benne a három halat. Megszórtam citromos halfűszerrel. A krumplit megmostam, meghámoztam és karikára vágtam. Elhelyeztem a hal mellett és rétegezve sóztam. Óvatosan hozzáadtam a két evőkanál vizet is úgy, hogy ne mossam le a főszert se a halról, se a krumpliról. Mivel ennek a jénainak nincs fedele, így fóliával jó szorosan letakartam és kb. 40 percig pároltam. Ekkor kivettem a sütőből, levettem a fóliát róla, villával ellenőriztem, hogy megvan-e, aztán visszatettem pirulni fólia nélkül. Könnyű étel és nagyon egészséges.



2 megjegyzés:

Éva írta...

Ez aztán a guszta és egészséges ebéd! Nagyon szívesen megkóstolnám, de már biztos elfogyott!

Martinelli Martinelli írta...

Köszönöm szépen. Tényleg egészséges és még finom is.