2011. november 20., vasárnap

Tyúkhúsleves

Egyik kedvenc levesünk a tyúkhúsleves. Tiszta poén, de én most főztem először, tehát ez az első tyúkhúslevesem. Valahogy úgy adódott, hogy mindig más főzte. Most viszont rávettem magam és íme életem első tyúkhúslevese.


Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 db csirkemell csont, amin hús is volt bőven (lehet másból is főzni, de én az aprólékot kedvelem erre a célra),
  • kb. 5 – 6 szál közepes sárgarépa,
  • kb. 3 – 4 szál fehérrépa (petrezselyemgyökér),
  • 1 nagy fej hagyma,
  • 1 kisebb zellergumó,
  • 4 – 5 szem bors,
  • só,
  • cérnametélt (amit én használtam az kicsit vastagabb mint a cérna, de nagyon finom, házi,  egy kedves nénitől kaptam ajándékba, aki saját kezűleg készítette).
A csirkeaprólékot leforráztam, a megtisztított zöldségekkel feltettem főni. Mindig le szoktuk forrázni, mert akkor nem habzik és tiszta lesz a leves. Hozzáadtam a megfelelő só mennyiséget, a borsot és nagyon lassú tűzön addig főztem, amíg minden megpuhult.  Kivettem belőle a húst és a zöldségeket, leszűrtem és belefőztem a metéltet. Mi a zöldségekből legtöbbször bőf (boef) salátát szoktunk készíteni, de akár vissza is lehet tenni a levesbe és tálalni.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Nálunk is kedvenc, ünnepi étel.