2011. május 21., szombat

Salate de boeuf - Szaládéböf - Böf saláta - Francia saláta


Hozzávalók:
  • a húslevesből a főtt zöldségek (sárgarépa, fehérrépa, zeller),
  • hús (a húslevesben főtt csirkeaprólék kitűnő),
  • savanyú uborka,
  • só,
  • bors,
  • citromlé
  • majonéz.
A zöldségeket lereszeljük vagy apróra vágjuk. A húst is apróra vágjuk. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majonézt és citromlével savanyítjuk, ha kell. Tálalás előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

2 megjegyzés:

Csillámpóni írta...

Jaj én ezt nagyon szeretem!

martinelli írta...

Én is szeretem, csak tudod ... nem fogyis.