2011. november 17., csütörtök

Kakaókrémes teljes kiőrlésű keksz

Mostanában mindent, amit lehet, teljes kiőrlésű lisztből sütök. Ez a keksz is abból készült. Egészségesebb így. 


Hozzávalók:
  • 40 deka tk liszt
  • 20 deka cukor
  • 2 tojás
  • 2 ek sötét kakaó
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg margarin
A töltelékhez:
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dks cukor,
  • 1 evőkanál sötét kakaó
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem, hozzáadtam a 2 tojást, összedolgoztam, és végül hozzáadtam a margarint. Alaposan összegyúrtam. Jó zsíros tésztát kaptam amit lisztezett  nyújtófelületre kinyújtottam. 5 cm-es az átmérőjű formával kiszaggattam. Előmelegített sütőben, lassú tűznél 15 - 20 percig sütöttem. Amikor kihűlt, elkészítettem a krémet: a vajat jól kikavartam a cukorral és a kakaóval. Ezután megkentem a kekszeket és összeragasztottam. Nagyon finom lett.

Lezárható műanyag dobozba tettem, a dobozt pedig a hűtőszekrénybe. Szeretem ezt a fajta kekszet, mert sokáig eláll, vagyis elállna (nagy keletje van, ezért nem jut oda soha, hogy sokáig elálljon).

3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Biztosan nagyon finom az íze jól dobozold be és akkor sokáig eláll!:-)

Okki írta...

Nálunk is hamar elfogynak a sütik, legyen az bármilyen és bármennyi mennyiségben.

Nagyon guszták a kekszeid! :)

Marti M írta...

Éva, páncélszekrényben sincs biztonságban :)

Okki, köszi.