2011. június 16., csütörtök

Feketéné Bokor Katalin - Befőzés cukor nélkül

Kedves gasztro blogtársak!



Figyelmetekbe szeretném ajánlani ezt a könyvet, és nem csak a könyvet, hanem Feketéné Bokor Katalin élettörténetét, minkásságát, életszemléletét.

"Azoknak ajánlom ezt a kis könyvet, akik minél egészségesebb módon eltett táplálékkal szeretnék ellátni családjukat a téli hónapokban.
Az egészségért itt is tenni kell valamit: konzerválószerek, élelmiszerszínezékek nélkül, minél kisebb vitaminveszteséggel csakis a saját magunk által eltett élelmiszerekkel tudjuk biztosítani magunk és családunk egészséges ellátását a havas hónapokban. Ez némi többletmunkát kíván, de megéri, hiszen aki családját szereti, örömmel vállalja egészségükért.
Nem az üzletek polcain hivalkodó gyárilag eltett lekvár, savanyúság és befőtt fogja szeretteinket jó egészségben tartani, hiszen – ha tartósítószer nem is lenne benne –, még az alapanyagot sem láttuk, amiből készült… Jó lelkiismerettel csakis azt az eledelt adhatjuk a családnak, amit mi készítettünk.
A könyv röviden ismerteti a veszélyforrásokat, amiket el kell kerülnünk, felhívja figyelmünket olyan élelmi anyagok hatásaira, amelyekről esetleg nem is tudtuk, mennyire károsak: ecet, cukor, mustár… ezután pedig értékes gyümölcseink, zöldségeink különböző eltevési módjaival ismerteti meg az olvasót –, mindezeket a káros fűszereket elkerülve, és természetesen tartósítószer nélkül!"

Ezt a könyvet Bokor Katalin 1994-ben írta. Nem tudom pontosan, de azt hiszem ez a könyv kb. 15 - 20 éve porosodik a polcomon, és most jött el az ideje, hogy elővegyem. Nem tudom meg lehet-e még kapni, de mindenképp érdemes figyelmet fordítani rá. Ha már nincs a kereskedelemben, akkor bővebb információt itt lehet találni: http://www.bokorkatalin.hu/

Nincsenek megjegyzések: