2011. május 8., vasárnap

Szilvalekváros málé


Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 2 dkg cukor -  én koncentrált meggyszörpöt használtam
  • 2 dkg vaj+a tálhoz
  • 1 tasak vaniliás cukor
  • 15 dkg kukoricadara
  •  szilvalekvár
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, amikor forr, belekeverjük a cukrot (én hozzáadtam a meggyszörpöt), a vajat, a vaniliás cukrot, és beleszórjuk a kukoricadarát, de óvatosan, folyamatosan, nehogy csomós legyen. Nagyon lassan folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük, de még kicsit folyós legyen. Egy kalácsformát kivajazott sütő papirral kibélelünk és a málét elterírjük benne. Előmelegített sütőben fél órát sütjük. Hidegen vagy még langyosan fogyasztható. Szilvalekvárral tálaljuk

4 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta, ez a darab lecsúszna........

martinelli írta...

Köszi Mrita, csomagolom és küldöm :)

Csillámpóni írta...

Nekem a neve az ismert a málénak, de szerintem nem ettem még, de szívesen megkóstolnám, szeretem az ilyeneket.Talán anyukám említhette, gyerekkorában sok dolgot csináltak kukoricadarából. Én a kását ismerem és szeretem, azt tejföllel ettük.

martinelli írta...

Csillámpóni, sok mindent lehet kukoricadarából készíteni. Hamarosan jön a többi változata is.