2011. május 6., péntek

Meggyszörpös meggyes piskóta

Ez a recept kicsit más, mint a többi. Sok házi szörp sorakozik a kamrám polcán, és nem fogy. Ezért gondoltam, hogy valahogy elhasználom. Ehhez a piskótához, cukor helyett meggyszörpöt használtam, és nagyon finom lett. Figyelem, ez koncentrált szörp, ami lényegében a kimagolt, lecukrozott meggy leve, télire eltéve.



Hozzávalók 2 személyre:
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 100 ml meggyszörp
  • 2 tojás (én egy nagy tojást használtam, aminek 2 sárgája volt)
  • 1 vaníliás cukor
  • fél tasak sütőpor
  • kimagolt meggy 
A tojást a meggyszörppel és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, és folyamatos keverés mellett, apránként a lisztet is.  Egy kalácsformát margarinnal megkent sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, rátesszük a meggyet, és előmelegített sütőben kb. 30 – 40 percig sütjük. A normális mennyiség ennek a duplája, ami 4 személyre szól. A képen látható piskóta azért laposabb, mert féladag, és a teljes kiőrlésű liszttől nem sárga, mint a fehér lisztből sütött piskóta, viszont egészségesebb.

3 megjegyzés:

Csillámpóni írta...

Épp kávézok, mit nem adnék 1 szeletért mellé....!!!!Nagyon jól néz ki és biztos finom!

martinelli írta...

Örülök, hogy tetszik. Máris viszek neked, mert tényleg finom.

Csillámpóni írta...

Köszi, várlak....:)))