2011. április 17., vasárnap

Tojásos saláta retekkel


Hozzávalók 1 személyre:
  • 2 főtt tojás
  • 1/2 kötés retek
  • 1/2 kötés petrezselyemzöld és metélő hagyma
  • 1/4 turbolya
  • 1 kanál sajtkrém
  • 2 sovány, zsírszegény joghurt
  • 1/2 kávéskanál citromlé
  • 1/2 kanál mustár
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • só, bors

A nyers tojásokat főzzük 12 percig, amikor megvan öntsünk rájuk hideg vizet. Utána hámozzuk meg a tojásokat, egyiket vágjuk apróra, a másikat pedig nyolcba. Tisztítsuk meg a retket, vágjuk karikára, utána pedig a karikákat vágjuk hasábokra. Mossuk meg a petrezselyemzöldet, tisztítsuk meg és vágjuk apróra. A metélőhagymát is mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk karikára. Ollóval vágjuk fel a turbolyát is. Kavarjuk össze a sajtkrémet a joghurttal, a citromlével, a mustárral, az olíva olajjal, a sóval a borssal. Adjuk hozzá a zöldfűszert, a retket, és az apróra vágott tojást. Adjuk hozzá a nyolcba vágott tojást is.

Elkészítési idő 30 perc, 270 kcal/adag
Forrás: Revista Ioana

Nincsenek megjegyzések: