2011. június 30., csütörtök

Lekváros piskótatekercs


Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál liszt
  • 1 mokkáskanál  sütőpor 
  • 1 - 2 evőkanál víz

A 3 db tojás sárgáját a 6 kanál cukorral, a 6 kanál liszttel és a mokkáskanál sütőporral jól összekevertem. Elég sűrű lett, ezért adtam hozzá 2 evőkanál vizet is. A tojás fehérjéket habbá vertem, majd finoman elkeverve hozzáadtam a többihez. A habverés megkezdése előtt begyújtottam   sütőt, előmelegítettem, a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és sütőbe toltam. Miután megsült kivettem, egy tiszta konyharuhára fektettem és óvatosan feltekertem. Hagytam kihűlni, aztán savanykás (ribizli) lekvárral megkentem. Tetejére porcukrot lehet hinteni.

2011. június 29., szerda

Ismét Díjat kaptam!

Kedves blog-ismerősöm, Éva lepett meg ezzel a díjjal, amit itt is megköszönök neki.



A díj szabályai:
1. Köszönd meg akitől kaptad.
2. Írj egy postot.
3. Küldd tovább 12 blognak ha annyit érdemesnek tartasz.
4. Értesítsd a kiválasztott blogokat.

Akiknek szeretném tovább adni:
  1. Aliz
  2. Kismazsi
  3. Csillámpóni
  4. Dusika
  5. Gerdi
  6. Bors and Pepper
  7. m.k.
  8. SzEra 
  9. Colors in the Kitchen
  10. Latsia
  11. Gizi
  12. Bianka

2011. június 28., kedd

Játék

Ani hírdette ezt a játékot, én is beneveztem. Ha érdekel, katt ide.


2011. június 23., csütörtök

Rákkoktél

Hozzávalük:
  • 1 db rákkonzerv,
  • 1 db fejes saláta,
  • 200 g majonéz,
  • 0,5 dl konyak,
  • 100 g citrompótló20 g só,
  • 1 csomag kapor,3 db tojs,
  • 1 dl sherry-bor,
  • 400 g alma,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 fehér bors.
A tojásokat keményre megfőzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Az almát megtisztítjuk, egyenletes, apró kockákra daraboljuk. A megmosott, leveleire szedett fejes salátát csíkokra vágjuk. A friss kaprot megmossuk és apróra daraboljuk. A felaprított anyagokat keverőtálba tesszük, tejszínnel elkevert majonézt adunk hozzá, ízesítjük és fűszerezzük, majd hozzáadjuk a bort és a borpárlatot. Végül óvatosan belekeverjük a konzervrákot is. Koktélospoharakat kevés, feldarabolt salátalevéllel kibélelünk, beleöntjük a rákkoktélt. Tetejét keménytojás szeletekkel, rákhússal és citrommal díszítjük. Tálalás előtt jól lehűtjük.

Szendvics rákkal

Hozzávalók:
  • 10 szelet zsúrkenyér,
  • 50 g vaj,
  • 100 g franciasaláta,
  • 20 db rákfarok,
  • 50 g majonéz.
A felszeletelt kenyeret sóval ízesített vajjal megkenjük. A franciasalátából kis kupacokat halmozunk a szeletekre, majd minden halomra négy darab félbevágott rákfarkot helyezünk, majd majonézzel díszítjük.