Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 - 2 evőkanál víz
A 3 db tojás sárgáját a 6 kanál cukorral, a 6 kanál liszttel és a mokkáskanál sütőporral jól összekevertem. Elég sűrű lett, ezért adtam hozzá 2 evőkanál vizet is. A tojás fehérjéket habbá vertem, majd finoman elkeverve hozzáadtam a többihez. A habverés megkezdése előtt begyújtottam sütőt, előmelegítettem, a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem és sütőbe toltam. Miután megsült kivettem, egy tiszta konyharuhára fektettem és óvatosan feltekertem. Hagytam kihűlni, aztán savanykás (ribizli) lekvárral megkentem. Tetejére porcukrot lehet hinteni.
3 megjegyzés:
Nyami, vacsi után ennék is 1-2 szeletkét :)
Ez a sütemény az amit a lányaim képesek voltak 2 óra alatt megenni, nagyon szerették !
Bors, vacsi is, süti is? Nem lesz sok?
Éva, 2 óra? Hát mi tartott olyan sokáig? Nem találták a kést, amivel fölvágják? :)) Én fél óra alatt meg tudnám enni!
Én most sűtöttem először de tényleg isteni és nagyon hamar megvan.
Megjegyzés küldése