- 60 dkg 000-ás fehér liszt,
- 1 kocka élesztő,
- 1 kávéskanál cukor,
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
- 1 dl langyos tej,
- kb. 2 dl langyos víz,
- 2 kávéskanál só,
- 3 közepes fej vöröshagyma (felaprítva és olajon megpirítva),
- 3 evőkanál olaj + amennyit felvesz a hagyma pirítása,
Az 1 dl
langyos tejben 1 kk cukorral felfuttattam. Kevés olajon megpirítottam az apróra vágott
hagymát és olajjal együtt hozzáadtam a liszthez. Jól összekavartam és
hozzáadtam az összes többi hozzávalót, kivéve a vizet. Jól összekavartam és hagytam melegedni. Amikor
az élesztő felfutott, hozzáadtam a lisztes keverékhez és összekavartam, és apránként hozzáadva a vizet meggyúrtam. Egy könnyű tésztát kaptam ami
nem ragadt sem a kezemhez, sem az edény falához. Ezután letakartam és
meleg helyen 1 órát kelesztettem. Miután letelt a 60 perc, lisztezett
deszkán ismét könnyen átgyúrtam, bagettet formáltam
belőle és sütőpapíros jénai formába tettem. Letakarva még fél órát
kelesztettem. Utána előmelegített sütőben, lassú tűzön kb. 1,5 órát
sütöttem. Miután kivettem, a tetejét bevizeztem (ecsettel).
1 megjegyzés:
Fantasztikusan finom lehet, szeretem a hagymás kenyeret, bagettet, kipróbálásra kerül. Köszönöm a receptet.
Megjegyzés küldése