2011. december 4., vasárnap

Káposztaleves füstölt oldalassal



Hozzávalók
  • 1 kisebb fej káposzta,
  • egy darab füstölt oldalas,
  • 1 nagy fej hagyma,
  • fűszerpaprika,
  • káposztafűszer,
  • só,
  • 1 kk. liszt, 
  • kevés tej, 
  • kevés ecet.
Az oldalast megmostam és elegendő vízben feltettem főni. Hozzáadtam a hagymát egészben, a sót és félpuhára főztem. Közben legyalultam a káposztát és mikor a hús már majdnem puha volt, hozzáadtam a káposztát, a fűszereket és az egészet puhára főztem. Kivettem belőle a hagymát. A lisztből és a tejből habarást készítettem és behabartam a levest. A tűzön hagytam amíg fellobban, aztán kevés ecettel savanyítottam. Tálaláskor tejfölt lehet kínálni hozzá.

5 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Finom!

sedith írta...

Ma nálam is káposztaleves volt. De húsgombóccal. És korpaciberével savanyítottam. Még sosem csináltam így, de nagyon finom lett.

Marti M írta...

Én általában paradicsomlével szoktam savanyítani, de ha nincs, akkor ecettel, vagy Borș Magic-kal, biztos ismered.

Kati írta...

Hasonló a mi lucskoskáposztánkhoz:)

tücsi írta...

Szeretem a káposztás ételeket, csak füstölt hús nélkül. De azért biztos nagyon finom volt.:)