Hozzávalók
- 1 kisebb fej káposzta,
- egy darab füstölt oldalas,
- 1 nagy fej hagyma,
- fűszerpaprika,
- káposztafűszer,
- só,
- 1 kk. liszt,
- kevés tej,
- kevés ecet.
Az oldalast megmostam és elegendő vízben feltettem főni. Hozzáadtam a hagymát egészben, a sót és félpuhára főztem. Közben legyalultam a káposztát és mikor a hús már majdnem puha volt, hozzáadtam a káposztát, a fűszereket és az egészet puhára főztem. Kivettem belőle a hagymát. A lisztből és a tejből habarást készítettem és behabartam a levest. A tűzön hagytam amíg fellobban, aztán kevés ecettel savanyítottam. Tálaláskor tejfölt lehet kínálni hozzá.
5 megjegyzés:
Finom!
Ma nálam is káposztaleves volt. De húsgombóccal. És korpaciberével savanyítottam. Még sosem csináltam így, de nagyon finom lett.
Én általában paradicsomlével szoktam savanyítani, de ha nincs, akkor ecettel, vagy Borș Magic-kal, biztos ismered.
Hasonló a mi lucskoskáposztánkhoz:)
Szeretem a káposztás ételeket, csak füstölt hús nélkül. De azért biztos nagyon finom volt.:)
Megjegyzés küldése