Hozzávalók:
- 40 dkg tk liszt (1432 kcal)
- 30 dkg sült sütőtök kikapart belseje (240 kcal)
- 10 dkg 16%-os tejföl (150 kcal)
- 6 dkg olvasztott margarin (324 kcal)
- 1,5 dl 1,5%-os tej (66 kcal)
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kk cukor (20 kcal)
- 2 tk só
- 2 tk szárított bazsalikom
- 2 tojás sárgája (108 kcal)
- köménymag, amennyit felvesz (kb. 30 gr. = 100 kcal)
Az élesztőt az 1,5 dl langyos tejben és az 1 kk cukorral felfuttattam. A lisztet egy tálba tettem, hozzáadtam a sót, az olvasztott margarint, a tejfölt és belevágtam a sütőtököt. Miután az élesztő felfutott, hozzáadtam a liszthez és jól összegyúrtam. Addig gyúrtam, amíg a massza elvált a táltól és a kezemtől. Élvezet gyúrni, mert egy könnyű, laza, szép narancssárga massza lesz belőle. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztettem. Az egy óra letelte után lisztezett gyúródeszkán átgyúrtam, hozzáadva, belegyúrva a bazsalikomot, kb. fél cm vastagra kinyújtottam, a tetejét megkentem tojássárgával, rászórtam a köménymagot és kockákra vágtam. Előmelegített sütőben, sütőpapíron megsütöttem.
Nekem összesen 70 pogácsám lett, így 1 db 35 kcal.
Az eredeti recept itt található.
4 megjegyzés:
De jó! Milyen sokféle képen lehet a sütőtököt felhasználni...Egyre több helyen látom különböző formákban...Guszta!!
Nagyon jól néz ki, finom lehetett!
Nagyon guszták, klassz recept, tetszik nagyon:) Mostanában sok sütötökös ételt készítettem, nagyon finom és egészséges.
Szép! Úgy látom mindannyian rákattantunk a sütőtökre :)
Megjegyzés küldése