55 keksz lett belőle - 1 keksz 116 kcal
Hozzávalók:
- 600 g tk liszt
- 300 g margarin
- 300 g cukor
- 200 g durvára vágott dió
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília (én 2 csomag vaníliás cukrot használtam)
A száraz anyagokat (a diót kivéve) a gyúrólapra tettem, jól összekevertem, hozzáadtam a tojásokat és a margarint, majd összegyúrtam. Nem volt egyszerű feladat, mert kb 25 percig kellett gyúrni ahhoz, hogy összeálljon. Végül nagyon jó tésztát kaptam, amihez hozzáadtam a diót is.
Ezután két szalámi formájú rudat készítettem, amit befóliáztam és 60 percre a hűtőbe tettem. Szerintem lehet estétől reggelig is hagyni, nem lesz semmi baja. Egy óra elteltével kivettem az egyik rudat és annyi 1 cm vastagságú korongot szeleteltem belőle amennyi a tepsibe elfért, a többit visszatettem a hűtőbe. Mielőtt kivettem volna az első adag megsült kekszet, ismét szeleteltem egy adagot, a maradékot pedig hidegre tettem. Ezt fontos betartani, mert a melegben a margarin meglágyul, a massza ragacsos és lágy lesz, nem lehet majd szépen szeletelni.
Előmelegített sütőben megsütöttem. Vigyázni kell, mert a mire a teteje aranybarna lesz, az alja már oda is égett. Időnként meg kell nézni, nehogy megégjen. A képen látszik, hogy nekem két színű a kekszem. Nos, ez nem kakaós, hanem kicsit jobban megpirul. Nem égett meg, nagyon finom így is, de vigyázni kell.
7 megjegyzés:
A pirultabbakból vehetek? Nagyon fincsi lehet!
Nyugodtan, érezd otthon magad! Kávét főzzek? :)
Kedves Martinelli, nem tudok ma beigert bazsalikomossal kedveskedni neked, ugyanis velem is megtortent a ketbalkezesseg, ket honapnyi kepanyagot toroltem le a memoriakartyarol figyelmetlensegbol. Sajnalom...
Anazar, a bazsalikomos dolog ráér, de a képekért bizony nagy kár! Azt nagyon sajnálom. Sehogy sem lehetne visszahozni? Még érdeklődj utána, hátha ...
Fantasztikusak a sütik, kérek párat belőle.
Martinelli, pánikra nincs ok, a javát sikerült visszanyerni! A bazsalikomos is megmenekült ;-)
Jaj de guszták! :)
Megjegyzés küldése