Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 14 dkg margarin
- 30 dkg 000-ás liszt
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg reszelt alma
- kevés citromlé
- fahéj
A cukrot és a vaníliás cukrot a 3 egész tojással habosra kevertem. A margarin hozzáadásával tovább kevertem. A liszthez hozzákevertem a sütőport és hozzáadtam a margarinos masszához. Az almát meghámoztam, lereszeltem és egy kevés fahéjjal és citromlével ízesítettem. A tésztához adtam az almát, de a levét nem csavartam ki. Nem volt itthon sütőpapírom (igen, szégyen) ezért inkább kiolajoztam a jénai tálat és abba öntöttem. Előmelegített sütőben, lassú tűznél jó 1 ürát sütöttem. A képen sületlennek látszik, de nagyo jól kisült, ami látszik benne, az a reszelt alma. Finom, nem túl édes, uzsonnára kitűnő.
Az eredeti recept itt található.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta süti, finom kávéhoz. Pá r szeletkével elfogyna azonnal.
Megjegyzés küldése