2011. október 26., szerda

Hideg meggyleves


Hozzávalók:
  • 1 üveg meggykompot,
  • 3 kanál cukor,
  • 3 kanál bor,
  • 1 tojás sárgája
  • kevés fahéj,
  • 2 szem szegfűbors
Feltettem a vizet főni, beleöntöttem a kompot levét, hozzáadtam a bort, a cukrot, a fűszereket és felforraltam. Amikor forrt hozzáadtam a meggyet és még 5 percig forraltam. Utána levettem a tűzről, a tojássárgájából és kevés tejből habarást készítettem és hozzáadtam a leveshez. Ha gyereknek készül, akkor a bort hagyjuk ki belőle.

1 megjegyzés:

Gerdi írta...

Hmmm...meggyleves jöhet bármikor! Bár én a bort kihagyom, gyerekek is esznek belőle. Azt majd feltálalom külön a felnőtteknek:-)